5 Aralık 2009 Cumartesi

BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMENİN EN GÜZEL YOLU SARMISAKLI EKMEK KIZARTMASI


Malzemeler:
Bayat Ekmek
3 Yumurta
Yarımçay Bardağı su
2 Diş Sarımsak
1 Çay kaşığı kabatma tozu
Tuz, Kekik, Karabiber, Pulbiber
Kızartmak için: Yağ

Yapılışı:Yumurtaları kırıp içine tuz, karabiber, kekik, pulbiber,kabatma tozu, dövülmüş sarımsak ve suyu ekleyip çırpın. Daha sonra dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtaya batırıp kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bir tat.

1 yorum:

  1. zeytinyağlı ve sarmısaklı fırına vermiştim ama yumurtalı ve sarmısaklı denemedim .ilk fırsatta yapmalıyım...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil