pastalar,çorbalar,salatalar... tarif için ne ararsan ebruliyemektarifleri :)
21 Ocak 2010 Perşembe
PORTAKAL KREMALI ÇITIR KADAYIF
Malzemeler:
300 gr.tel kadayıf
1 su b.fındık
2 çorba k.tereyağı
1 su b.toz şeker
sıvıyağ
Kreması için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
3 çorba k.tepeleme un
1 yumurta sarısı
2 portakal
Yapılışı:
300 gr.tel kadayıfı ince ince kesin.Tel kadayıfı elinizle didikleyin.Geniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı fındığı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Kreması için tencereye 1 litre sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin.Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın.Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın.Üzerine kremayı dökün tekrar kadayıf koyun ve kalan kremayı kadayıfın üzerine yayın.Üzerini fındıkla süsleyin.Tatlıyı servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hayırlı cumalar. Geçen akşam gelen misafirlerim için değişik bir salata yapsam ama nasıl olsa derken bu salata aklıma geldi çok güzel bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder