11 Mart 2010 Perşembe

MELEHAT ABLAMIN POĞAÇALARI


Pastanede yapılan poğaçalar ne ki siz bir de melehat ablamın poğaçalarını bir deneyin yumuşacık. Melehat abla hamurişleri konusunda uzman .Sizde poğaçaları ister peynirli ister patatesli isterseniz de sade gönlünüz nasıl isterse öyle yapın işte size tarif.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
2 yumurta (1 sarı üstü için ayrılacak)
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:
Önce su ve sütü ısıtın ılık olsunlar. hamurun ortasını açıp bütün malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru mayalanması için 1-2 saat dinlendirin. daha sonra hamurdan bezeler alın ve merdane ile açın açtığınız hamura tereyağ ve sıvıyağ karışımını sürün ve bir uçtan başlayarak hamuru sarın ve gül böreği şeklini verip tepsiye dizin. isterseniz içine hazırladığınız malzemelerden koyabilirsiniz.üstlerine yumurta sarısı sürüp biraz da tepside mayalandırdıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. BEN GENELDE ISITMADAN KOYARIM FIRINA O YÜZDEN ÖYLE YAZDIM. ÇÜNKÜ EĞER MALZEME ODA SICAKLIĞINDA DEĞİLSE KEK GÜZEL OLMAZ BU YÜZDEN MALZEMELERDE YAVAŞ YAVAŞ ODA SICAKLIĞINA GELMİŞ OLUR:))
    KOLAY GELSİN...

    YanıtlaSil