17 Nisan 2010 Cumartesi

KAYISI REÇELLİ ve FINDIKLI KRUVASAN


Yapılışı basit tadı harika denemenizi şiddetle tavsiye ederim..Bu tarifimi 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahibeliği yapan sevgili JAPONÇEKİRDEĞİ Arkadaşımıza gönderiyorum kendisine kolay gelsin diyorum...

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Unun ortasını açın ve bütün malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve merdane ile yuvarlak olarak açın. Açmış olduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölün ve hamurun üst kısmına kayısı reçeli ve fındıkları koyup sigara böreği gibi sarın.Bütün parçaları bu şakilde sarıp 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın...

5 yorum:

  1. Canım iyi hafta sonları. Ellerine sağlık kruvasanlar harika görünüyor. Tabağınla beraber güzel bir ikili olmuşlar. Öpüyorum seni ve oğluşu

    YanıtlaSil
  2. benım hep zoruma gıder kruvasan yapmak:P ellerine saglık ebrucum..
    sayfan cok şık ve lezzet kokuyor:)bı seyra dalayım ben yorumdan sonra:D

    YanıtlaSil
  3. sevgili binbirçeşni ;

    yorumun için çokteşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. Mmmm, şimdi ılık ılık çayın yanında yemek vardı.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil