28 Haziran 2010 Pazartesi

KABAK KABUĞU YEMEĞİ




Aslında bu yemeğin tam adı ne bilmiyorum. Anneannem çok yapardı bu yemeği hep afiyetle yediğim bir yemekti geçenler de Ebruli mutfak yapmıştı bende yapayım bari dedim ve oğlumla afiyetle yedik...

Malzemeler:
3 kabak
1 kuru soğan
1 domates
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı bulgur
tuz ,zeytinyağı,



Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Daha sonra biber ve domatesleri de soğanların içine ekleyip kaurun. Ve üstüne doğramış olduğunuz kabakların kabuklarını katın ve üstüne bulguru da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyin...

NOt: Kabakların kabuklarını bayağı kalın kesin. daha sonra kabukları yarım ay şeklinde doğrayın....

1 yorum:

  1. bende sadece kabuklarından yapıyorsun zannettim.ama güzel bir tarif olmuş.ellerne saglık.

    YanıtlaSil