11 Ağustos 2010 Çarşamba

HAYIRLI RAMAZANLAR ve MISIR UNLU KEK


Tüm İslam aleminin Ramazanı şerifi mübarek olsun.

Turhal’a gittiğimde yengeciğimin yaptığı ama kızının bir türlü vakit bulupta yayınlayamadığı keki ondan önce ben yayınlıyorum . Yengecim ellerine sağlık harika olmuştu.. Sizde deneyin pişman olmasınız.

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ (daha az da kullanabilirsiniz)
1.5 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. BU karışımın içine mısır ununu ve 1 bardak beyaz unu üzerine de kabartma tozunu ekleyip koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Eğer hamurunuz cıvık ise diğer 1 bardak unu da ekleyip karıştırıyoruz. En son cevizini de hamura ekleyip yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece de 40-45 dk. Pişiriyoruz. Afiyet olsun….

8 yorum:

  1. ebucum çok değişik bir tarif mısır unlu hiç yemedim denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok severek yediğim bir kekdir. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. ebrucugum karpuz kabugu reçelini sormuşsun.İlk önce karpuzu dilimliyordun kırmızı etli kısmının tamamını kaşıkla veya elinle boşaltıyorsun.sonra arka yeşil kısmını sebze soyacagı ile soyuyorsun.ve kanal beyaz kısmı dogruyorsun.bu arada ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık mısır unlu ekmek vs yaptım ama ttalı kek hiç denemedim e denerim artık:)

    YanıtlaSil
  5. canım arkadaşım selamlar.kekine bayıldım.bu mısır unuda var bi keramet neye girse şahane oluyor değil mi.sevgiler arkadaşım.hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. Hayirli Ramazanlar canim...
    Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık gülüm,hayırlı,umutlu,huzur dolu bir ramazan dilerim.

    YanıtlaSil
  8. hayırlı ramazanlar canım ellerine sağlık bende çok severim mısır unlu keki nefis olmuş....
    sevgiler...

    YanıtlaSil