30 Eylül 2010 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI 2 (Dondurulmuş Gıdalar)

Kış geldi geliyor eylül ayı bitmeden tüm kış hazırlıklarımızı yavaş yavaş bitiriyoruz.Son zamanlarda blogumu baya bir ihmal ettim ama artık biriken tüm tariflerimle inş. Buradayım.

Kırmızı Biber ;







Biberlerimizi ateşte közledikten sonra soyuyoruz ve poşetlere yiyeceğimiz kadar koyup donduruyoruz. Kışın da buzunu çözürüp salatalarımıza doğruyoruz.

Közlenmiş Patlıcan;



Patlıcanlarımızı da biberler gibi közleyip poşetlere koyup donduruyoruz. Yine kışın taze patlıcan salatamızı afiyetle yiyoruz.



Dondurulmuş Karnıyarık;



Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra ortasından uzunlamasına kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt serdiğimiz tepsiye çıkarıp yağları iyice sızdırılana kadar bekleyip soğuduktan sonra domates dilimleri ve sivri biber de koyup poşetliyoruz ve donduruyoruz. Kışın içlerine de harcını doldurup pişiriyoruz.



Dondurulmuş Domates;



Domateslerimizin kabuklarını soyup dilimledikten sonra buzdolabı poşetlerine doldurup donduruyoruz. Kışın yemeklerimize taze domatesten ilave ediyoruz. Poşetlerken yemekleriniz de ne kadar domates seviyorsanız o ölçüde poşetleyin.



Dondurulmuş Taze fasulye;



Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra dilimliyoruz. İri Fasulyeleri ayırıp onları kırıyoruz. Dilimlenen ve kırılan fasulyeleri kaynar suda 1-2 dk. Haşladıktan sonra direk soğuk suya atıp rengini muhafaza etmesini sağlayın. Ve soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine dilimlenmiş domates ve biberle beraber koyun ve dondurun. Kışın dondurucudan çıkarıp buzu çözülmeden direk ocağa alıp pişirin. Afiyet olsun. Kışın yaptığım zaman tarifini tekrar yayınlarım…

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Kışın afiyetle yemek nasip olsun inşaallah.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım ellerine sağlık.hepsini ben de yaptım aynı şekilde sadece fasulyeyi haşlayıp koyuyorum iki senedir.ellerine emeklerine sağlık.sevgilerr...

    YanıtlaSil
  3. Ooooooo herşey hazırlanmış,ellerine sağlık.Güle güle tüketin inşallah.

    YanıtlaSil