6 Kasım 2012 Salı

HURMA TATLISI – KALBURA BASTI

IMG_1463


Bayram için yaptığım lezzetli mi lezzetli en sevdiğim şerbetli tatlılardan biri. Daha önce de yayınlamıştım ama bu defa ki ne irmikte katınca tadı daha mı bir güzel oldu ne ?
Şerbetsiz bile tüketebileceğiniz bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Fazladan yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz.

MALZEMELER::

125 gr.tereyağ
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

İÇİ İÇİN;
Ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon


YAPILIŞI:

1- İlk olarak hamuru hazırlamadan önce şerbeti hazırlayın. Tencereye limon, şeker ve suyu koyup kaynatın. Şerbet hafif ağdalaşınca ocağı kapatın.

2- Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine sırasıyla yumurta, yoğurt, şeker,sıvıyağ ve irmiği de ekleyip tere yağ tamamen eriyene kadar karıştırın.

3- Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çok katı olmayan bir hamur elde edin e hamuru 15 – 20 dakika dinlendirin.

4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bu parçaları bir kevgirin veya rendenin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın.

5- Hamurun içine birkaç parça ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

6- Katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklarla dizin. 180 derecede 15-20 dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

7- Tatlılar piştikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün.

                                                                 AFİYET OLSUN....

2 yorum: