30 Ocak 2015 Cuma

TAM BUĞDAY UNLU HAVUÇLU KEK




İlk denemem olmasına rağmen yiyenlerden tam not aldığı için gönül rahatlığı ile veriyorum bu kekin tarifini :)


YAPILIŞI:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasıgı tarcın
1adet büyük boy havuc
Yarım su bardağı irice cekilmiş ceviz
3 su bardagı kadar tam buğday unu

YAPILIŞI:

1- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. 
2- Ardından süt, yağ, su, rendelenmiş havuç ve cevizleri ekleyip karıştıralım. 
3- Tarçını, unu kabartma tozunu da ayrı bir kapta karıştırıp sıvı malzemelerin üzerine ekleyelim. 
4- Kek hamurunuzun çok koyu olmamasına dikkat edin.
5-  Yağlanmış kalıba kek harcını dökelim ve önceden 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırına keki verelim.
6- Ilk 20 dakika hiç fırını açmadan keki pişirelim.
Yaklaşık olarak 35-40 dakika da kekimiz pişecektir. 
7-  Kek tamamen soğuduktan sonra Kalıptan çıkarıp servis yapalım. 

AFİYET OLSUN. ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder