2 Şubat 2015 Pazartesi

EV YAPIMI HARİKA PİZZA



 Bu aralar gene hamaratlığım tuttu pazar sabahı çocuklara kahvaltı için pizza yaptım ve çok beğenildi. :) gene tam buğday unu ile yaptım ama normal un ile karıştırdım bu defa sizde deneyin derim. ...

MALZEMELER:

Hamuru İçin;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya (tek kullanımlık mayalardan)
2 su bardağı tam buğday unu
Normal un 

Üzeri İçin;
Ketçap, 1 kaşık biber Salçalı,  kuru reyhan ,
Beyaz peynir ,Sucuk, mısır, zeytin ,  kaşar siz başka ne malzeme isterseniz ekleyebilirsiniz




YAPILIŞI:
1-  Derin bir hamur kabının içine tam buğday ununu , tuzu ,mayayı, bir miktar da beyaz unu koyup önce karıştırıyoruz.  

2-  Sıvıyağ, su ve sütü yavaş yavaş unun üzerine ekleyerek yoğuruyoruz. Endişelenmeyin hamur çok cıvıl oldu diye hamur yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş normal un ekliyoruz.
3-  Hamur yumuşak bir kıvam alınca hamuru mayalanması için 15-20 dakika dinlendiriyoruz. 

4-  Hamur mayalanırken pizzamız için üst malzemeleri hazırlıyoruz. Sucukları ve zeytinleri dilimliyoruz. 

5-  Ketçap sıvıyağ kuru reyhan ve biber salçasını hamurun üzerine sürebilmek için bir kasede hepsini karıştırıyoruz. Biraz kıvamlı olması için su ekleyebilirsiniz.

6-  Hamurumuz mayalandıktan sonra tezgahta açıyoruz ve tepsimize hamuru yerleştiriyoruz. 

7-  Ben hamurun çok kabarmaması için çatal ile heryerinden hamuru deliyorum. 

8-  Hamurun üzerine ketçaplı salçalı harcımızı sürüyoruz. 

9-  Ardından tüm malzemeleri gelişi güzel Hamurumuzun üzerine serpiştiriyoruz. Kaşar peyniri hariç.

10-  200 derece de önceden ısıttığımız fırın da 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya 5 dakika kala rendelenmiş kaşarı ekliyoruz.  

11-  Kaşar tamamen eriyince fırından çıkarıp servis yapıyoruz. 

         AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder