1 Ağustos 2015 Cumartesi

PASTANE POĞAÇASI


Arkadaşım Seda'nın yaptığı ve her yediğimiz de olay bir poğaça dediğimiz bu nefis poğaçayı ben de severek yapıyorum. Her yaptığım da biraz daha ustalaştığımı hissediyorum :)
Işte bu poğaçamızın tarifi. Özellikle pazar kahvaltısı için harika bir öneri :)
MALZEMELER: 
1 su  bardağı süt (kaynar değil ama sıcak)
1 bardağı ılık su 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya veya tek kullanımlık instant maya
Un
Içi İçin;
Kaşar, zeytin veya kaşar
Üzeri İçin; 
Yumurta sarısı
Susam   


YAPILIŞI:
1- Süt , su, sıvıyağ, şeker, tuz ve mayayı derin bir hamur kabının içine alıp karıştırıyoruz. 
2- Tüm sıvıların üzerine unu yavaş yavaş eliyoruz ve cıvık ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.hamuru yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun.  
3- Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
4- Mayalanan hamurumuzdan parçalar koparıp tezgahta açıyoruz ve içerisine isteğe göre kaşar , zeytin veya sucuk koyuyoruz. (Hamur elinize yapışmaması için küçük bir kaseye sıvıyağ koyarsanız hamuru almanız ve şekil vermeniz daha kolay olur.) 
5- yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye istediğimiz şekli verdiğimiz poğaçaları diziyoruz. 
6- Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 15-20 dakika da tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
7- Tepsi  de mayalanan poğaçalarımızı önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırına veriyoruz. Yaklaşık 20 dakika nar gibi olana kadar pişiriyoruz. 
8- Fırından çıkan poğaçalar biraz gevrek olursa üzerine biraz su serpip bir bez örtrbilirsiniz.

        AFİYET OLSUN ........ 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder